martes, 27 de setembro de 2016

SABEDES QUE ...?

A COMIDA AFRICANA É MOI CURIOSA E MOI APETECIBLE?




África do norte

O cuscús é un dos pratos típicos na súa dieta. 

CUSCÚS


Resultado de imagen de CUSCÚS africano


África Oriental

 Un dos pratos coñecidos é o ugali, que é unha pasta similar á polenta (fariña de millo) que se acompaña con sopas e guisos. Temos tamén o matoke, que é un prato basicamente feito de plátanos.

UGALI

Resultado de imagen de UGALI africano


MATOKE

Resultado de imagen de MATOKE africano





África central

 O maní (cacahuete) e ají son algúns dos seus alimentos básicos, así como o plátano. Unha pasta de almidón e raíces de yuca é o acompañamento esencial de varios pratos. 

MANI


Resultado de imagen de MANI africano




AJI

Resultado de imagen de aji africano


África occidental

 O fufu é unha pasta feita a partir de tubérculos que serve para acompañar o guiso e a sopa.

FUFU


Resultado de imagen de FUFU africano

Ningún comentario:

Publicar un comentario